23948sdkhjf

"Vi kan göra nästan allt vi kan tänka oss i gjutning"

Desktop Metal lanserar Exone S max flex – ett skalbart bindemedelssprutsystem i storformat som 3D-printar sandformar, som gjuterier använder för att snabbt gjuta komplexa metallkonstruktioner.

Exone, som förvärvades av Desktop Metal i slutet av 2021, levererar digitala sandtryckslösningar för gjuterier. Den nya S max flex kombinerar Exones kunskap inom sandutskrift inom process och material med Desktop Metals SPJ-teknologi.

– För att uppnå vår vision om Additive Manufacturing 2.0 måste vi göra produktion av 3D-utskrift praktiskt när det gäller hastighet, kostnad och materialtillgänglighet för ett brett spektrum av applikationer, säger Ric Fulop, medgrundare och vd för Desktop Metal i ett meddelande och fortsätter:

– Vi designade den helt nya S max flex från grunden med hjälp av SPJ-teknologi med idén att göra premium sand 3D-utskrift tillgänglig för alla gjuterier, så att fler företag kan dra nytta av fördelarna med AM 2.0, såsom distribuerad, lokal produktion och förbli konkurrenskraftig på lång sikt.

– Att ha den här maskinen har visat oss en annan framtid i företaget. Det är kul att komma till arbetet varje dag och veta att vi kan göra nästan allt vi kan tänka oss i gjutning, säger Ryan Barron som är President på Alpha Foundry i en video.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
SSAB och Stålgross för fossilfri framtid
Kvinnor inom industrin i ny serie
Metallindustrin: Kollektivavtalets lägsta lön går inte att leva på
EU vill minska importberoendet från ett och samma land
ProfilGruppens vd lämnar bolaget
Deras unika stålteknik ska minska vikten på lastbilssläp
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.172