23948sdkhjf

"Vi kan göra nästan allt vi kan tänka oss i gjutning"

Desktop Metal lanserar Exone S max flex – ett skalbart bindemedelssprutsystem i storformat som 3D-printar sandformar, som gjuterier använder för att snabbt gjuta komplexa metallkonstruktioner.

Exone, som förvärvades av Desktop Metal i slutet av 2021, levererar digitala sandtryckslösningar för gjuterier. Den nya S max flex kombinerar Exones kunskap inom sandutskrift inom process och material med Desktop Metals SPJ-teknologi.

– För att uppnå vår vision om Additive Manufacturing 2.0 måste vi göra produktion av 3D-utskrift praktiskt när det gäller hastighet, kostnad och materialtillgänglighet för ett brett spektrum av applikationer, säger Ric Fulop, medgrundare och vd för Desktop Metal i ett meddelande och fortsätter:

– Vi designade den helt nya S max flex från grunden med hjälp av SPJ-teknologi med idén att göra premium sand 3D-utskrift tillgänglig för alla gjuterier, så att fler företag kan dra nytta av fördelarna med AM 2.0, såsom distribuerad, lokal produktion och förbli konkurrenskraftig på lång sikt.

– Att ha den här maskinen har visat oss en annan framtid i företaget. Det är kul att komma till arbetet varje dag och veta att vi kan göra nästan allt vi kan tänka oss i gjutning, säger Ryan Barron som är President på Alpha Foundry i en video.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.146