23948sdkhjf

Metalltillverkningen förenklas

– Edströms fokus är lönsamma maskinlösningar, berättar de för oss.

Nu har Edströms Maskin utökat produktportföljen med 3D-skrivarsystemet Studio System 2 från det amerikanska teknikföretaget Desktop Metal. Printern ska förenkla tillverkningen av metalldetaljer och prototyper.

Henrik Olsson, vd på Edströms Maskin, beskriver maskinen i ett meddelande som ett välkomnat komplement i produktportföljen:

– Vi är väldigt glada att framöver kunna erbjuda denna typ av lösning till våra kunder. Det som tilltalade oss, och som vi tror både nya och befintliga kunder kommer att uppskatta, är maskinens smidiga tvåstegsprocess och storlek, unika patenterade teknik och förmåga att kunna producera komplexa detaljer i hög hastighet. Tillsammans med våra övriga lösningar för metallbearbetning, som idag utgör vårt huvudsakliga fokus, ser vi Studio System 2 som ett givet komplement.

Företaget Desktop Metal grundades år 2015 i Burlington, Massachusetts och strävar efter att att kunna erbjuda och ett brett spektrum av lösningar på utmaningar inom 3D-skrivarteknik. Föregångaren till Studio system 2 – Studio System – används sedan tidigare av flera stora företag, bland annat BMW Group, Google och Ford Motor company.

– Det är såklart en fördel att Desktop Metal stöttas av så pass stora bolag. Det blir en trygghet för både oss som återförsäljare och för våra kunder. Vår ambition är ju att kunna erbjuda de bästa produktionslösningarna på marknaden, och det tror vi att Desktop Metals teknik kommer att kunna bidra till, säger Henrik Olsson i meddelandet och avslutar:

– Vid svarvning och fräsning blir det ju en hel del metallspån över som måste samlas ihop och fraktas iväg. Det slipper man med en 3D-printer där detaljerna framställs av tillfört material. Den reducerade elförbrukningen är också en betydande faktor i och med att detta är en så pass liten maskin. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172