23948sdkhjf

Investeringar och rekryteringar väntar för skärande bearbetningsföretaget

Mekanotjänst erbjuder mekaniktillverkning innefattande laserskärning, skärande bearbetning, rörbearbetning och montering av avancerade produktsystem. Nu får de nya ägare.

– Vi kommer att fortsätta investera i verksamheten för att ligga i framkant inom den svenska industrin och vi ser en ökad efterfrågan av våra tjänster, Vi ser en fortsatt stark tillväxt inom samtliga segment, säger Mekanotjänsts vd Jens Christensen i ett meddelande.

De kan berätta att företagets orderingång vittnar om att konjunkturen och efterfrågan på mekanisk tillverkning är stark och har ökat väsentligt jämfört med samma period föregående år.

– Vi har precis genomfört en förstudie av automation inom skärbearbetning och svetsning, vilken öppnar upp för strategiska investeringar för oss under 2022. En av våra utmaningar framåt är att rekrytera kompetent personal och anpassa bemanningen när behoven och efterfrågan ökar, fortsätter han i meddelandet.

Den första investeringen för året är en ny svarv som nyligen levererats och som ska driftstartas i början av april. Utöver högre effektivitet och driftsäkerhet ska maskinen ge möjligheter till bättre flexibilitet och optimerad tillverkning inom svarvning.

Men det berättar också att de som flera andra företag har många utmaningar. De nämner materialförsörjningen med kraftiga prishöjningar och långa leveranstider som en konsekvens av pandemin, nedstängningar, överbelastade stålverk och höjda energipriser. Därtill containerbrister, stängda hamnar och avsaknad av lastbilschaufförer vilket medfört problem med leveranser.

Hur möter Mekanotjänst dessa utmaningar? Jo, för att kunna bibehålla en opåverkad produktionstakt och kapacitet i linje med kundernas behov har företaget vidtagit åtgärder i form av större inköpsvolymer och längre produktionsprognoser för att minimera konsekvenserna och säkra tillverkningen under 2022 och framåt. 

– Vi har en stabilitet och trygghet i företaget som vi är stolta över, och vi ser med ödmjukhet och tillförsikt fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans med våra kunder och medarbetare, avslutar Jens Christensen meddelandet.

Mekanotjänst omsatte 175 miljoner kronor förra året och för 2022 budgeterar företaget för en ökning med 14 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Här är årets finalister i Swedish Steel Prize
Så har kriget påverkat Ukrainas stål- och järnindustri
Kan gruvavfall göra nytta för klimatet?
Ny milstolpe för AP&T – och en tillbakablick
Världens råstålsproduktion i februari
Nytt hos Wennerholms Mekaniska: "Helt rätt investering"
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.156