23948sdkhjf

Tunnplåtsföretaget firar med ny maskin

Modul i Kalix har nyligen anställt tjugo nya medarbetare för att klara den ökade orderingången. Nu fyller de 25 år. Och de har köpt en present till sig själva.

– Ja, det är roligt, det beror främst på att vi har väldigt duktiga medarbetare, säger grundarna Kenneth Andersson och Jan-Olov Daniels i ett meddelande. 

Det började med våtrumskasettlösningar. Men verksamheten har breddats.

– Idag har vi utvecklats till ett företag som utvecklar och tillverkar mängder av olika konsumentfärdiga detaljer och produkter bestående av i huvudsak tunnplåt där en hel del olika parametrar ingår, säger Kenneth Andersson i meddelandet.

Hit ska man kunna komma med en idé och få hjälp av konstruktörerna som arbetar fram en prototyp som sedan serietillverkas genom plåtbearbetning, lackering, montering och paketering för att sedan skickas direkt till kund.

Och mycket tunnplåt blir det. Runt 1700 ton tunnplåt förädlas årligen. Den vanligaste tjockleken ligger runt en millimeter men hela spannet upp till 10 milimeter kan hanteras.

Det blir också många maskiner. Här finns bland annat två kantpressar på 150 respektive 100 ton och en liten 40-tonnare. Samtliga från Bystronic.

– Vår första kantpress köpte vi 2004, då var vi 12 anställda, sedan dess har vi växt och har under åren investerat i den senaste tekniken. Idag har vi bland annat en helautomatiserad BySprint Fiber på 4 kilowatt som laddar plåtarna i ena änden och sorterar detaljerna som ska bockas på pall i den andra, avslutar Jan-Olov Daniels i meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.141