23948sdkhjf

Uppmaning från verktygsföretaget: alla kan göra något för Ukraina

– Min familj äger företaget Specialverktyg i Norrköping AB. Vi startade 1992 och är ett tillverkande företag som utvecklar och producerar skärande specialverktyg och detaljer för verkstadsindustrin i Norden, berättar Annelie Kasa som är vice vd på Specialverktyg i Norrköping för oss.

Själva produktionen ligger som namnet avslöjar – i Norrköping. Här arbetar totalt 34 medarbetare. Hur många de är kommer snart att få stor betydelse.

Men först vill vi veta vad som är det mest unika med företaget.

– Vi kan slipa ner till oerhört snäva toleranser, ner till tusendelar och ibland även till tiotusendelar av en millimeter. Vi gillar utmaningar och har otroligt kunnig personal, säger Annelie Kasa och talar vidare om oroligheterna i världen.

– Det som framförallt har påverkat oss är priserna samt leveranstiderna på material.

Men de fortsätter kämpa.

– Vi fortsätter att investera och utveckla vårt företag precis som vi gjort de senaste 30 åren.

Nu kämpar de inte bara för sin egen skull.

– Vi hoppas, för allas skull, att kriget snart tar slut. Det som just nu pågår i Ukraina är fruktansvärt och det drabbar civila, vuxna såsom barn. Vi måste alla hjälpas åt och vi kände att vi har en ekonomisk möjlighet att skänka pengar så därför tog vi beslutet att skänka fem tusen kronor per anställd.  

 Pengarna ska gå till UNHCR. Och nu uppmanar de andra att göra vad de kan.

– Man brukar säga att ingen kan göra allt men alla kan göra något och vi uppmanar nu andra företag att hjälpa till utifrån var och ens egna ekonomiska förutsättningar, avslutar Annelie Kasa.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.203