23948sdkhjf

Vattenskärningsföretaget gör rekordår

Finepart befinner de sig i en intensiv expansionsfas. Nuvarande orderstock säger att 2022 kommer att bli ett omsättningsmässigt rekordår.

– Finepart grundades 2012. Våra produkter bistår den globala tillverkningsindustrin med maskiner för komponenttillverkning med ultrahög precision. Denna typ av tillverkning efterfrågas i allt högre grad i takt med högre precisionskrav i synnerhet inom verkstads-, medicinteknik-, elektronik- samt flyg- och rymdindustrin. Vi har utvecklat en innovativ teknologi som skalar ner teknologin från traditionell vattenskärning till mikronivå. Vår verktygsmaskin Finecut har förmågan att uppnå en cirka tio gånger högre noggrannhet jämfört med traditionell vattenskärning, säger Fineparts vd Lars Darvall till Annika Wihlborg på Invest Talks och fortsätter:

– Vi går in i 2022 med planerade leveranser på minst 22,5 miljoner kronor första halvåret, vilket innebär att vi kommer att slå ett nytt omsättningsrekord under nästa år.  Vår digitala utbildningssatsning Finepart Academy ökar vår effektivitet, inte minst eftersom det har utvecklats till en viktig kanal för eftermarknadsförsäljning. Våren 2021 stärkte vi vår satsning på digital marknadsföring och försäljning. Det har varit en mycket god investering som ökat kännedomen om bolaget och bidragit till att drastiskt korta ner våra ledtider i försäljningscykeln.

De hittar ständigt nya tillämpningsområden för sin teknologi. Och det brukar börja med att de legoskär åt kunderna.

– I vissa fall leder dessa skärningar till en maskininvestering och i vissa fall till fortsatt legotillverkning när kundens volym inte försvarar en investering. I vår verksamhet i Bollebygd har vi två kompletta Finecutsystem som används för att demonstrera skärning i alla våra maskinkonfigurationer samt hjälpa våra kunder med legotillverkning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.141