23948sdkhjf

Sandvik förvärvar rörföretag

Sandvik avser att förvärva tyska Gerling – ett ingenjörsbolag inom precisionsrör, verksamt inom bland annat den snabbt växande vätgasmarknaden. Erbjudandet innefattar innovativa ingenjörslösningar för styr- och reglerteknik av högtryckssystem till tankstationer för vätgas. Bolaget kommer att rapporteras i Tube, en division inom Sandvik Materials technology.

− Genom det här förvärvet fortsätter Sandvik Materials technology att stärka sin position genom att öka sin exponering mot växande marknader med stor potential, ett viktigt steg i att bli ett väl positionerat separat börsnoterat bolag, säger Stefan Widing, vd och koncernchef för Sandvik i ett meddelande.

Kombinationen av Sandvik Materials technology och Gerling ska öka möjligheterna på marknaden för vätgastankstationer genom att lägga till ingenjörskunnande och kapacitet. Det ska också att påskynda expansionen av den samskapade mobila produktionslösningen för rör till nya marknader globalt, en lösning som ska ge kunder en flexibel och digitalt uppkopplad plattform på plats, som stödjer etableringen av tankstationer för vätgas. 

− Vi ska ta positioner där vi kan dra nytta av energiomställningen mot förnybara energikällor. Förvärvet av Gerling ger oss möjligheter att accelerera tillväxten inom innovativa vätgaslösningar. Vi har redan ett framgångsrikt partnerskap med Gerling och vi kommer att fortsätta att lösa kritiska industriutmaningar tillsammans, säger Göran Björkman, affärsområdeschef för Sandvik Materials technology.

Gerling är ett privatägt företag med huvudkontor i Hörste, Tyskland, med cirka 75 anställda. 2020 hade företaget intäkter om cirka 90 miljoner kronor.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen. 

Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.14