23948sdkhjf

Portugisiska metallföretag på Elmia subcontractor

Elmia strävar efter att vara en internationell mässa - Metal supply har pratat med två portugisiska företag på mässan. 

Ferespe

Ferespe är ett sand- och investeringsgjuteri som producerar tekniska delar för högpresterande applikationer med hjälp av legeringar som duplex, medel- och låggerade stål och höglegerade gjutjärn.

- Vi här för att göra affärer med svenska företag, berättar Claudia Rocha, marknads- och kommunikationschef Ferespe för oss.

90 procent av Ferespes produktion exporteras till flera olika industrisektorer och positionerar sig på en nischmarknad för små och medelstora serier.

- Det är verkligen kul att vara här och träffa andra kulturer och andra marknader, säger Claudia.

Tecniforja

Tecniforja är ett företag specialiserat på utveckling, projektering och tillverkning av tekniska delar. Delarna är framställda genom smide i flera kolstållegering samt andra legeringar.

- Detta är femte eller sjätte gången som vi besöker Elmia subcontractor, förutom förra året. Vi här för att skapa nya kontakter. Det som är så bra med svenskar är att de bygger långsiktiga affärsrelationer, säger Pedro Duarte, teknisk säljare på Tecniforja till oss. 

Bolaget tillverkar stämplade eller smidda delar  främst för fordonsindustrin, gas, offentliga arbeten, el- och kraftdistribution och livsmedelsindustrin.

- En av våra kunder är exempelvis Scania, berättar Pedro för oss.

Pedro Duarte, teknisk säljare på Tecniforja. Foto: Emelie Werme

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.203