23948sdkhjf

Batteriteknikföretaget har fått ny lyssnande vd

Erik Oldmark har utsetts till permanent vd och koncernchef för Nilar.

Grattis till den nya tjänsten. Vad är det första du ska ta tag i nu när du kommer till arbetet?

– Ja det första är att lyssna, lyssna och lyssna och skapa mig en uppfattning och ta hand om alla bra människor och se till att vi skapar en gemensam vision och ambition om vad vi vill åstadkomma. Sedan brukar jag säga att det är viktigt att man gör det man säger att man ska göra, säger Erik Oldmark till Metal supply.

Nilar är en svenskbaserad utvecklare och tillverkare av stationära energilagringssystem, ESS. Nilars batteriteknik är nickel-metallhydrid-baserad, NiMH med en vattenbaserad elektrolyt.

– Jag har nu träffat många av Nilars kunder. Nilar har en unik produkt som drar nytta av den snabbt växande marknaden inom energilagring och är en av få europeiska producenter av avancerade batterier med full integration. Det globala behovet av energilagringssystem i bostäder, kontor och fabriker ökar snabbt. Jag är mycket nöjd med att styrelsen har valt mig att leda Nilars fortsatta tillväxtresa, och tror kunna bidra med mina erfarenheter från tidigare uppdrag, tillsammans med Nilars medarbetare, säger Erik Oldmark.

– Vi är mycket glada att Erik kommer att ta vid som vd på Nilar, kommenterar Nilars styrelseordförande Michael Obermayer och fortsätter:

– Han har en gedigen bakgrund med lång erfarenhet inom internationellt ledarskap. Erik kommer att vara starkt bidragande till bolagets utveckling mot vidare kommersialisering och lönsam tillväxt.

Erik Oldmark kommer närmast från befattningen som vd i Metria där han har var vd under åren 2016 till 2020. Han har en civilingenjörs examen från Kungliga tekniska högskolan och har tidigare haft chefsbefattningar på bland annat Ericsson och Relacom.

Vi frågar honom vad han gjort från det att han slutade på Metria tills nu.

– Jag har byggt ett hus och konsultat, avslutar Erik Oldmark.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.156