23948sdkhjf

Nya satsningar – nya marknader

Permanovas satsning på den standardiserade robotcellen PERMAFLEX skapar helt nya möjligheter för företaget inte bara på hemma marknaden utan också ute i Europa.
Bakom Permanova Lasersystem AB nya statsning ligger 25 år av samlad kunskap hos företaget med framför allt kundanpassade lösningar för lasersvetsning och laserskärning.

– Vi paketerar nu det vi skaffat av kunskap under åren i en standardiserad anläggning, PERMAFLEX. Detta tillsammans med att laserkällan blivit billigare gör att vi nu kan bredda kundunderlaget till att också omfatta mindre företag inom tunnplåtsbearbetningen, säger VD Ulf Sandström i ett pressmeddelande.

Omorganisation för utveckling
Permanova valde att omorganisera bolaget med fokus på långsiktig, hållbar lönsamhet. Omorganisationen medförde också ett helt nytt arbetssätt med justeringar hela vägen, från säljfas till avslutning av projekten.

–Våra framgångar på hemmaplan gör att vi går stärkta ut på den marknaden igen. Vår strategi för de närmaste åren är att cirka 30 procent av vår verksamhet skall vara inom bilindustrin och resterande inom verkstadsindustrin. Satsningen betyder också att vi kompletterar med teknisk personal, som projektingenjörer och konstruktörer. Inom verkstadsindustrin har den nya standardiserade robotcellen PERMAFLEX en nyckelroll.

Både för små och stora företag
– Med PERMAFLEX kommer vi att kunna erbjuda lösningar också för de mindre företagen, en process som redan pågår för fullt. Här ser vi också bra möjligheter till att bredda vår marknad i hela Norden. – Kanske viktigast av allt är ändå att sköta om våra be!ntliga kunder som utgör
referensbas för vår framtida verksamhet. Att bibehålla och utveckla kunskapsnivån inom företaget ingår också som högprioriterad del i Permanovas framtidssatsning, betonar Ulf Sandström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063