23948sdkhjf

Med nya förvärvet växlar de upp inom laserhärdning

Laserhärdning är en teknologi på frammarsch där allt fler tillverkare inser fördelarna, och nu har Permanova förvärvat LaserTool för att kunna erbjuda laserhärdning för prototyp- och legotillverkning inhouse.

Efterfrågan på laserhärdning har ökat kraftigt inom tillverkningsindustrin de senaste åren, men att investera i en station för laserhärdning är något som kräver planering och testning. Som tillverkare är det vanligt att först vilja säkerställa att laserhärdning är rätt teknologi för sin produkt.

Permanova har lång erfarenhet av att utveckla, tillverka och installera robotiserade lasersystem för metallbearbetning, men för företaget är det viktigt att hitta en lösning som passar kunden, oavsett om kunden väljer att investera i en station eller inte.

För de tillverkare som är intresserade av laserhärdning, men inte har tillräckligt stora volymer för att investera i en egen station, erbjuder Permoanova nu laserhärdning för prototyp- och legotillverkning inhouse tack vare förvärvet av LaserTool.

– Förvärvet av LaserTool innebär att Permanova nu kan nu erbjuda tillverkare inte bara förstudier, framtagning av prototyper, marknadstester samt integration av laserstationer, utan även laserhärdning för legotillverkning inhouse. Vi har den samlade kunskap och utrustning som krävs för att genomföra hela processen på ett effektivare och flexiblare sätt än tidigare, säger Håkan Grubb, vd på Permanova.

LaserTool har lång erfarenhet av laserhärdning av verktyg och komponenter samt legoproduktion.

– Det här är en positiv utveckling för bolaget att ta nästa steg då allt fler kunder efterfrågar laserhärdning, säger Jan Kvist, vd på LaserTool.

Förvärvet av LaserTool innebär att Permanovas kunder får en mycket lägre inträdesbarriär till laserhärdning.

– Tillverkare kan på ett kostnadseffektivt och enkelt sätt införa laserhärdning som metod i produktionen utan att behöva investera i en egen laserstation. Om man sedan ändå vill investera i en station hjälper vi till med utveckling, tillverkning och installation baserat på kundens behov och önskemål, avslutar Håkan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08