23948sdkhjf

Grattis till femtio år och nytt affärsområde

De tillverkar elektriska höljen för användning i industriella miljöer. Rittal har en femtioårig historia i Sverige. Och nu bildas ett nytt affärsområde.

När Rittal lanserade sin AE-kapsling var det första massproducerade industriella kapslingen, berättar företaget. Standardprodukter var ingen självklarhet för att kapsla in strömfördelning och styrkomponenter i apparatskåp. 

Det nu femtioåriga Rittal Scandinavian ab har huvudkontor, lager och service i Ängelholm. Lokala etableringar finns på flera platser i Sverige, Norge och Danmark med totalt 120 medarbetare av koncernens närmare tiotusen.

Företaget vänder sig till industri med behov av just säker inkapsling av strömfördelning, styrkomponenter och andra applikationer.

Under senare år har Rittal generationsväxlat de flesta av sina produkter till ny teknik för att matcha Industri 4.0 och en digital integration i industriell produktion.

– Innovationskraften, teknikbredden och den effektiva logistiken gör att vi bidrar till att företag i Skandinavien kan möta sina kunders efterfrågan på produkter och tjänster, säger Fredrik Wåhlstrand, dagens vd i Rittal Scandinavian ab, den fjärde i företagets femtioåriga historia.

Företaget levererar exempelvis också inom IT-infrastruktur alltifrån datacenter i en container till säkerhetsklassade datorskåp kompletta med klimatisering, larm och övervakning. 

Tillsammans med systerföretaget Eplan erbjuder de optimerad värdekedja för kunder inom styr- och ställverksteknik med virtuella prototyper och digitala tvillingar som ska knyta samman alla processer från elkonstruktion till drift och underhåll.

– Den intelligenta integrationen av värdeskapande processer är nyckeln till digital transformation. Det ger möjligheter till kortare produktionstider och sänkta kostnader, betonar Fredrik Wåhlstrand.

Nu är ett nytt affärsområde på gång – Energy & Power solutions som ska samla företagets kunskap inom industri och IT för ett samlat grepp som en kraft för ny energi och ett hållbart samhälle.

– Sett till vår produkt- och teknikutveckling är vi en god spegling av hur samhället och industrin har utvecklats och kommer att fortsätta utvecklas. Vi har både följt marknaden och varit drivande i utvecklingen för att ny teknik ska kunna bidra till kostnadseffektivare och energisnålare processer och smartare lösningar, avslutar Fredrik Wåhlstrand.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.218