23948sdkhjf

Rittal investerar 1,2 miljarder kronor i morgondagens fabrik

I framtiden kommer 70 svets- och hanteringsrobotar att säkerställa automatiska transport- och svetsprocesser på Rittals fabrik i Rittershausen.

Det handlar om en högteknologisk produktionsanläggning som "tänker själv", planerar saker automatiskt och som optimerar underhållsarbetet med hjälp av artificiell intelligens.

Fabriken kommer att producera företagets nya stora kapslingssystem VX25.

Anläggningen är byggd på principerna för Industri 4.0 och förväntas stå helt klar år 2020.

Den totala investeringen är på hela 120 miljoner euro eller motsvarande drygt 1,2 miljarder kronor.

– I samband med våra innovationer och nya produktlanseringar moderniserar vi alltid våra produktionsanläggningar. Om arton månader kommer ingenting här att se ut som det gör i dag, säger Carsten Röttchen, chef för International Production på Rittal, enligt ett pressmeddelande.

För att möjliggöra för maskinerna att kommunicera med varandra övervakar hundratals sensorer de helautomatiska produktionsprocesserna.

Det som sker i Rittershausen är början på en nätverksuppkopplad fabrik – något som också kallas Industri 4.00 (IoT)-produktion.

Snart kommer Rittal också att erbjuda en 24-timmars leveransservice inom hela Europa. Visionen är att varje kundbeställning automatiskt ger produktionshanteringssystemet i Rittershausen information som leder till produktion.

Rittal ingår i den tyska koncernen Friedhelm Loh Group och är en stor global spelare inom apparatskåpssystem för industriautomation och fysisk IT-säkerhet.

Företagets nordiska verksamhet har 120 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078