23948sdkhjf

Kvinnorna avlöser varandra i stålföretagets styrelse

Styrelseledamoten Annareetta Lumme-Timonen begär att få avgå från SSABs styrelse.

Det är med anledning av de ägarförändringar som nyligen ägde rum i Finland som Annareetta Lumme-Timonen begärt att få avgå vid den kommande extra bolagsstämman.

De ägarförändringar som avses är att finska staten överfört aktier i SSAB från Solidium Oy till statsrådets kanslis ägarstyrning som vi tidigare berättat om.

Läs också: Finska staten tredje största ägaren av SSAB

– Annareetta Lumme-Timonen arbetar för Solidium. Men finska staten bestämde ju sig för att flytta SSAB aktierna från Solidium till finska staten som ett strategiskt innehav. Så Solidium har idag inga SSAB aktier. Nu kommer det en ny person som arbetar för den finska regeringen eller staten. Det är helt naturligt utifrån den ommöblering som gjorts i Finland, förklarar Per Hillström som är Head of investor relations på SSAB för Metal supply.

Efter att ha informerats om Annareetta Lumme-Timonens begäran har SSABs valberedning berett ärendet och beslutat föreslå att Maija Strandberg ersätter henne i styrelsen.

Maija Strandberg är född 1969 och har en masterexamen i ekonomi från Handelshögskolan i Åbo, Finland. Sedan två år är hon senior finansrådgivare på ägarstyrningsenheten som ingår i den finska statsministerns kansli. Hon har tidigare bland annat varit finanschef på Uponor och Vice president finance på Valmet Metso paper. Hon sitter för närvarande i styrelserna för Finnair och Neova.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125