23948sdkhjf

Northland-malmen i Green Cargos tåg

Green Cargo tecknar avtal värd 800 miljoner kronor
Det blir Green Cargo som får uppdraget att från årsskiftet dra malmtågen för Northlands Resources gruva i Pajala. Det 5-åriga avtalet är värt ca 800 miljoner kronor och blir ett av Green Cargos största transportavtal.

Stark förankring
Vid årsskiftet 2012-2013 inleds malmtransporterna från Kaunisvaara-gruvan som gruvbolaget Northland Resources öppnar i Pajala. Transporterna av gruvans malm ska gå ut på världsmarknaden via hamnen i Narvik i Norge. Green Cargo har fått uppdraget att köra malmtågen och sköta växlingen vid omlastningsterminalen i Pitkäjärvi i Sverige och i Narvik.

– Det är viktigt för oss att nu ha fått logistikkedjan på plats och med Green Cargo som tågoperatör får vi en erfaren aktör med resurser, geografisk stark närvaro och erfarenhet av malmtransporter, säger Karl-Axel Waplan, VD och koncernchef för Northland Resources i ett pressmeddelande.

Nyrekrytering
Green Cargo har inlett förberedelserna för trafikstart i januari 2013. Lokresurser är säkrade och rekrytering och utbildning av personal är redan inledd.

– Vi rekryterar nu lokförare och växlingspersonal för både den svenska och norska delen av verksamheten. Vi sätter in de malmtågsanpassade ellok vi har för den långa transporten och moderniserade diesellok för växlingen i Pitkäjärvi och Narvik, säger Mikael Stöhr.

Malmtågstrafiken för Northland Resources kommer med full kapacitet att sysselsätta närmare ett 50-tal Green Cargo-medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.067