23948sdkhjf

Tunnplåtsföretaget tar nya kliv

Hyttbäcken invest AB har förvärvat 80 procent av aktierna i Tunnplåt i Gävle AB från nuvarande ägare Mikael och Malin Vikerhagen.

Mikael och Malin Vikerhagen har sedan 2010 ägt och utvecklat Tunnplåt i Gävle. Företaget fokuserar på kundanpassade skåp som tillverkas från plåt till lackerade och färdigmonterade skåp, allt i företagets lokaler i Gävle.

– Vi har imponerats av den kompetens som företaget besitter, alltifrån stansning, bockning, svetsning och lackering till montering. Kompetensen bygger på en driven och entreprenöriell ägare som tillsammans med engagerade medarbetare ser till att lösa kunders förvaringsutmaningar. Med hög flexibilitet, korta ledtider och hög kvalitet är Tunnplåt en uppskattad leverantör med stora möjligheter att fortsätta den positiva utvecklingen, säger Anders Eller, vd för Hyttbäcken invest.

– Vi sökte en partner som vill fortsätta utveckla vårt företag med bas i Gävle. Tillsammans med Hyttbäcken och våra duktiga medarbetare ser vi stora möjligheter att ta nya kliv i Tunnplåts utveckling, säger Mikael Vikerhagen, vd för Tunnplåt i Gävle.

Men hur ska de då gå vidare tillsammans?

– Som investerare så söker vi förvärva bra företag som är uppskattade av sina kunder, leverantörer och anställda. Vi är långsiktiga och kommer tillsammans med Mikael Vikerhagen som vd att fortsätta att gradvis vässa erbjudandet och arbeta för att bli lite bättre varje dag. Vi tror på små ständiga förbättringar snarare än stora förändringar, berättar Anders Eller för Metal supply.

Vi talar också om de höga priserna på tunnplåt och hur företaget påverkas.

– Som de flesta så påverkas vi naturligtvis av de höga priserna då material är en stor del av våra kostnader. Vi gör allt vi kan för att minimera påverkan på olika sätt, men givet de stora och snabba förändringarna så har vi en dialog med våra kunder om prisjusteringar. Vi har långsiktiga relationer och upplever att det finns stor förståelse för behovet av prisjusteringar, avslutar Anders Eller.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093