23948sdkhjf

Tunnplåtsleverantören gör sin största satsning

Norska tunnplåtsleverantören Altimo erbjuder allt från mindre enkla detaljer till massproduktion i de flesta material. Nytt för i år är deras storsatsning på rörlaserskärning.

Enligt vd Håvard Lökaas har rörlaserskärning varit en dröm sedan företaget startade 2018.

– Det känns oerhört bra. Nu är vi kompletta, säger han i ett pressmeddelande.

I december installerades den nya rörlasern, en TruLaser Tube 7000 fiber från Trumpf. Bland annat hanterar maskinen en diameter upp till 254 mm och tjocklekar upp till 20 mm i konstruktionsstål. Den besitter också alla processer för rör och profiler och ersätter konventionella metoder som att såga, fräsa, gänga eller borra.

Altimo levererar mycket till möbel- och byggindustrin, som bordsben, trappor och räcken. 

– Just nu i början har vi skurit mycket aluminium, säger Håvard, som exempelvis stativ och tältstänger. Men idag sätter bara fantasin gränserna vad vi kan göra med den nya tekniken.

Genom att använda sig rörlasertekniken har flera möjligheter gällande mekaniska konstruktioner öppnat sig. Ofta kan antalet ingående detaljer i en ram minska genom att man bygger in lösningarna i röret. Något som enligt Håvard ökar produktiviteten avsevärt.

Altimo ligger i norska Mo Rana och levererar tunnplåt både nationellt och internationellt. Företaget, med sju anställda, är idag relativt ensamma om att erbjuda ren rörlaserskärning i norra Norge. Detta gör att man nu söker nya kunder – och operatörer.

– Vi har gjort vår största satsning nu och det är nu det börjar. Med de senaste teknologierna och modern produktionsutrustning erbjuder vi det kunden behöver från idé och skiss till färdig produkt och kan leverera med hög precision och med oändliga konstruktionsmöjligheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094