23948sdkhjf

Plåtformningsföretaget står för automationen

AP&T svarar för automatiseringen av en helt ny presslinje vid Teneres produktionsanläggning i Monterrey, Mexiko.

Tenere, nordamerikansk tillverkare av mekaniska produkter för tech-industrin, utökar sin verksamhet i Monterrey, Mexiko med en ny produktionsanläggning för formning av metalldelar. Och då står plåtformningsföretaget AP& för automationen.

För hjärtat i den nya anläggningen utgörs av en helautomatiserad flerpresslinje för formning av ämnen till större paneler och chassier, serverrack och andra kommunikationstekniska produkter.  

AP&T svarar för leverans, installation, integration och driftsättning av all automationsutrustning som ingår i linjen.  

– Investeringen kommer inte bara att ge Tenere nya möjligheter att pressa större detaljer som vi för närvarande måste producera på annat sätt, utan också öka kapaciteten i vår pressverksamhet, säger Jeff Lunda, Director of Engineering, tooling & stamping på Tenere.

 – Vi är väldigt glada över att få Teneres förtroende att ta hand om automatiseringen av den nya presslinjen och kunna bidra till en produktiv och säker produktionsprocess, säger Troy Hamilton, Regional sales manager på AP&T Nordamerika.

AP&T:s åtagande omfattar en komplett lösning för snabb och kontinuerlig produktionshantering med fyra linjärrobotar – SpeedFeeders – som används för att förflytta ämnen och delar genom hela formningsprocessen. Linjärrobotarna ska vara fullt programmerbara i alla axelleder och oberoende av varandra, vilket tillåter enkla verktygsbyten. Linjen är också utrustad med AP&Ts elsäkerhetssystem.

Det Windows-baserade gränssnittet ska ge operatören full kontroll över de maskiner som ingår i linjen och förenklar felsökning och kommunikation.

 –  Vi har sett fördelarna med automation inom många områden i våra produktionsanläggningar, och ser fram emot att nu också förstärka vår pressverksamhet på det här sättet, säger Jeff Lunde.

Produktionsstart är planerad till första kvartalet 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078