23948sdkhjf

Nu har ArcelorMittal Sverige tryckt på startknappen

Den 1 april var det äntligen dags för ArcelorMittal Construction Sverige att ta över Llentabs linje för panelproduktion i Kungshamn. Övertagandet firades vid en ceremoni i produktionslokalerna och nu har bolaget tryckt på startknappen för den nya verksamheten.

I december 2020 stod det klart att ArcelorMittal Construction förvärvar Llentabs linje för panelproduktion i Kungshamn, Sverige. Sedan dess har ett intensivt arbete pågått för att förbereda inför övertagandet som den 1 april ägde rum på plats i produktionslokalerna.

– Vi är mycket glada över att äntligen få ta över linjen. Det är mycket som ska klaffa för ett lyckat övertagande både vad gäller människor och teknik. Jag är oerhört stolt över alla som lagt ner sin själ i att få allt på plats, säger ArcelorMittal Constructions vd Van Hoa Nguyen.

Linjen, som producerar mineralullspaneler (MiWo) för stålkonstruktioner, kompletterar ArcelorMittal Constructions befintliga produktionslinjer för profilplåt i Sverige. Det är företagets första egna panelproduktion i regionen och tanken är att linjen ska öka företagets konkurrenskraft på den skandinaviska marknaden.

– Detta förvärv ger oss förutsättningar att vidareutveckla ArcelorMittal Constructions verksamhet på en mycket dynamisk marknad, genom att utveckla produktionen för MiWo paneler i Kungshamn till dess fulla potential och bli förstahandsvalet som leverantör av paneler i Skandinavien, fortsätter Van Hoa Nguyen.

Produktionen i Kungshamn kommer att drivas i nära samarbete med Llentab.

– Vi välkomnar ArcelorMittal som ”granne” här i Kungshamn. Vi är övertygade om att ArcelorMittal med sin kunskap inom denna typ av produktion kommer att fortsätta att investera och utveckla produktionslinjen och ser fram emot det fortsatta samarbetet, uttrycker Stefan Eklund, vd på Llentab Group.

Johnny Arvidsson är driftchef för linjen och en av de som satsade på att bli en del av ArcelorMittals team.

– Det känns oerhört spännande att få vara en del av denna förändring. Det har varit, och kommer fortsatt att vara, ett hårt arbete för att nå i mål med alla planer och utvecklingen av linjen men jag är övertygad om att vi kommer att lyckas. Jag är väldigt glad över att vi har ett starkt team med både tidigare och nya medarbetare som brinner för att ro detta i land, säger han.

Framöver finns även planer att fortsätta växa genom att utöka produktionen.

– Vi kommer fortsätta att investera i verksamheten här i Kungshamn och skapa fler jobbmöjligheter på orten, avslutar Van Hoa Nguyen.

ArcelorMittal Construction finns i 15 länder och cirka 2 000 anställda. ArcelorMittal Construction Sverige är världskoncernens svenska gren, och under varumärkena Armat och ArcelorMittal Projekt tillverkar bolaget ett brett program av byggplåt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.062