23948sdkhjf

ArcelorMittal och Swegon i samarbete för klimatet

Swegon, som är producent av ventilationsaggregat och produkter för inomhusklimat, har skrivit en avsiktsförklaring med stålproducenten ArcelorMittal om att upphandla stål med lägre klimatavtryck än tidigare.

I pressmeddelandet skriver vd för Swegon Group, Anders Örje Wellstam, att ett av företagets viktigaste hållbarhetsmål är att bidra till den gröna omställningen.

Att minska vårt beroende av fossila bränslen, som kol, i framtagandet av våra produkter är en av de viktigaste omställningarna vi står inför. Idag tillverkas ca 70% av allt stål i masugn där kol är den primära energikällan och CO2 belastning därmed hög. Med EAF-tekniken, Electric Arc Furnace (ljusbågsteknik), använder man återvunnet stål och har elektricitet som primär värmekälla, vilket innebär att processen i princip kan bli helt koldioxidneutral om energin kommer från en fossilfri källa.

Även Laurent Plasman från ArcelorMittal kommenterar avsiktsförklaringen.

ArcelorMittal är en av världens största stålproducenter och vi har som mål att minska våra Scope 1 och 2 CO2 utsläpp i Europa med 35% till 2030. Omställningen från masugnsbaserad produktion till DRI baserad produktion (Direct Reduced Iron) med EAF är centralt i detta, och vi är därför stolta över att ha lanserat ett stort antal DRI-EAF investeringar. För närvarande kan vi erbjuda våra kunder att köpa XCarb RRP stål (Recycled and renewably produced), producerat av huvudsakligen återvunnet material med förnybar energi.

Det är i början av nästa år som den första leveransen av så kallat XCarb-stål ska leveraras till Swegon.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
MID 2022: Bland utställarna
Nästa stora kris kan vara på gång
Världens första underjordstruck tillverkad med fossilfritt stål
Metallbörsen i veckan
MID 2022: Bland utställarna
H2 Green Steel vill satsa på egen vindkraft
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.218