23948sdkhjf

Världens största ståltillverkare tar över svensk produktion

Llentab Group AB och ArcelorMittal Construction har tecknat ett avtal där ArcelorMittal Construction förvärvar Llentab Panel AB:s linje för panelproduktion i Kungshamn.

Linjen, som producerar mineralullspaneler (MiWo) för stålkonstruktioner, ska komplettera Arcelor Mittals Constructions befintliga produktionslinjer för profilplåt i Sverige. Det är företagets första egna panelproduktion i regionen och med denna ska företagets konkurrenskraft öka på den skandinaviska marknaden.

– Detta förvärv ger oss förutsättningar att vidareutveckla ArcelorMittal Constructions verksamhet på en mycket dynamisk marknad, genom att utveckla produktionen för MiWo-paneler i Kungshamn till dess fulla potential. Jag ser fram emot att se verksamheten utvecklas när vi integrerar anläggningen i vår befintliga organisation, säger Lars Pfeiffer, vd för North East på ArcelorMittal Construction.

Alla anställda som arbetar på produktionslinjen idag kommer att erbjudas ny anställning i Kungshamn av ArcelorMittal Construction. På längre sikt avser företaget att skapa fler jobbmöjligheter på orten genom att öka antalet skift på linjen. ArcelorMittal Construction kommer dessutom att fortsätta ha en nära relation med Llentab som huvudleverantör av paneler i ett långsiktigt samarbetsavtal.

– Vi är mycket positiva till överenskommelsen. Vi är övertygade om att ArcelorMittal med sin kunskap inom denna typ av produktion kommer att fortsätta investera och utveckla produktionslinjen för att bli en av de ledande leverantörerna på den skandinaviska marknaden. Att samtidigt ha ArcelorMittal som granne i Kungshamn kommer att ge oss en möjlighet och en bra bas för vidare samarbete i framtiden, säger Stefan Eklund, vd för Llentab Group.

Affären förväntas slutföras i slutet av första kvartalet 2021. ArcelorMittal Construction finns i 15 länder med cirka 2 000 anställda, och är ett helägt dotterbolag till världens största ståltillverkare ArcelorMittal.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.047