23948sdkhjf

Nu är det klart – 19 varslas från stålspecialisten

Som vi tidigare rapporterat om la Björneborg Steel ett varsel på 25 personer i slutet av 2020. Nu är varselförhandlingarna slutförda och totalt blir det 19 personer som får lämna företaget.

Då Björneborg Steel inte sett någon tydlig och långsiktig konjunkturuppgång tvingas bolaget nu varsla 19 personer.

Vi har behövt anpassa vår organisation efter den efterfrågan som sjunkit på grund av pandemin. Det är såklart alltid tråkigt att behöva varsla men det var nödvändigt med tanke på de effekter som vi sett på marknaden. Samtidigt har varselförhandlingarna gått väldigt bra, säger bolagets vd Leif Rosén till Metal Supply.

Uppsägningarna berör tio kollektivanställda och nio tjänstemän, vilket totalt blir sex färre än de 25 som först varslades. Efter neddragningen har företaget 154 anställda varav 42 tjänstemän och 112 kollektivanställda.

Jag tycker att vi har hittat bra lösningar tillsammans under varselförhandlingarna. Vi kommer i samband med varslet passa på att göra en del generationsväxlingar då vi under de närmsta åren har ganska många pensionsavgångar. Här gör vi nu en del planerade åtgärder där yngre går in i äldres tjänster som sen går i pension. Vi gör även förändringar i våra arbetsprocesser för att vara rustade för framtiden, berättar Leif.

Kommer ni kunna återhämta er?

Vi hoppas på en återhämtning under 2021 men jag tror inte vi kommer se någon märkbar förbättring förrän andra halvan av året, avslutar Leif.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125