23948sdkhjf

Industriföretag varslar 24 av 56

National i Högsäter som bland annat tillverkar paneler och ljudisolering tvingas nu varsla 24 av 56 anställda. Anledningen är att en av företagets produkter till fordonsindustrin mött en minskad efterfrågan.

Industriföretaget National har länge tillverkat produkter åt Volvo Lastvagnar, men när Volvo nu ska satsa på en ny lastbilsmodell kommer en specifik produkt som National tillverkat att fasas ut. På grund av detta kan nu näst intill hälften av arbetsstyrkan behöva lämna National, när företaget varslar 24 av 56 anställda om uppsägning.

Det rapporterar Bohusläningen.

varslar 24 av sina 56 anställda om uppsägning. Åtgärden uppges inte ha med coronapandemin att göra, utan beror på minskad efterfrågan av en produkt till fordonsindustrin.

– Vi har vetat om detta i många år och jobbat för att minska tappet så mycket som möjligt. Det har inget med corona att göra. Vi tappar ungefär 50 procent av omsättningen genom att vi inte längre ska göra den här produkten. Det förhållandet återspeglas också i numerären på varslet, säger Magnus Arkholm, vd på National Högsäter, till Bohusläningen.

Varslet berör enbart företagets produktionspersonal.

Nu satsar National stort på att dra in nya projekt, och inom fem år hoppas bolaget på att vara tillbaka på samma nivå som de är idag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125