23948sdkhjf

Alukin Boats Sweden nyanställer efter ökad efterfrågan

Den svenska aluminiumbåtsproducenten Alukin Boats expanderar och rekryterar till sin produktion, både till fabriken i Norrtälje och till bolagets fabrik i Ähtäri, Finland.

Sedan starten 2010 har Alukin Boats Sweden haft en stabil utveckling, där produktionen av helsvetsade aluminiumbåtar för kommersiellt bruk och fritid är rotad i Roslagen.

På senaste har efterfrågan av Alukins aluminiumbåtar ökat och tack vare ökningen kan bolaget nu nyanställa, både i Norrtälje och i Finland.

– Till följd av hög efterfrågan behöver vi höja vår kapacitet så vi kan tillgodose behovet av Alukins helsvetsade aluminiumbåtar på marknaden. Det gör vi genom att rekrytera engagerade och kompetenta medarbetare till båtproduktionerna både i Sverige och i Finland, säger Maria Nikula, vd på Alukin Boats Sweden.

Maria berättar för Metal Supply att det i Sverige rör sig om totalt fem personer. Däribland aluminiumsvetsare och montörer.

– Här i Norrtälje räknar vi med att rekrytera fyra personer till produktionen samt en produktionschef, och det är framförallt kollektivanställda vi söker, säger hon.

När vi frågar Maria vad hon tror är bakgrunden till den senaste tidens höga efterfrågan, svarar hon att det förmodligen är en blandning mellan en trend och att coronakrisen fått folket att styra om sina intressen.

– Jag tror att anledningen till den ökade efterfrågan generellt sett beror på trenden av att ha praktiska båtar, men också att coronasituationen gjort att folk tittar mer på båtlivet som ett alternativ till att resa, säger Maria.

Alukin ingår sedan 2018 i koncernen Nimbus Group som är en båtproducenter med sju varumärken i portföljen. Eftersom Maria och Peter Nikula, grundare av Alukin aluminiumbåtar, har sina rötter i Finland fanns en naturlig väg för ett nära samarbete över gränserna, och Alukins finska produktion i Campnous fabrik i Ähtäri startades upp under 2019. Nu pågår arbetet för att vidga samarbetet.

I den lilla staden mitt i Finland etableras nu ett dedikerat Alukin-team för att bygga några av Alukins båtmodeller som ska distribueras på den nordiska marknaden. I Ähtäri finns dessutom en historiskt stark båtbyggartradition, där flera av Finlands ledande båtmärken produceras.

– Det är en väldigt spännande resa där vi har ett stort utbyte av varandra i båda produktionsanläggningar. Likaså i utvecklingsarbetet där vi finner många ömsesidiga fördelar, avslutar Maria.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094