23948sdkhjf

Produktionsupptrappningen allvarligt påverkad av corona

Gruvbolaget Endomines kvartalsrapport berättar om hur Covid-19 pandemin påverkat företaget och allvarligt påverkat produktionsupptrappningen.

- Vi har arbetat mycket hårt med upptrappningen av verksamheten vid både Friday gruva och anrikningsverk men har utmanats av Covid-19 pandemin som fortsättningsvis allvarligt påverkat produktionsupptrappningen. Det beror framförallt på förseningar i leverantörskedjan och förseningar av rekryteringar vid Orogrande anrikningsverk.

- Vår mycket utmanande likviditetssituation har även tvingat oss till nödvändiga åtgärder och att temporärt sakta ned verksamheten mot slutet av kvartalet tills vi säkrat vår långsiktiga finansiering.

- Under denna period har vi fokuserat på att lösa de kvarvarande tekniska utmaningarna vid
anrikningsverket vilka främst härrör sig till avvattningen av avfallet vilket minskat
materialgenomströmningen vid anrikningsverket. Planen för att korrigera dessa är slutförd och vi arbetar för tillfället på att lösa dessa utmaningar och är redo att fortsätta upptrappningen i snabb takt direkt då vi säkrat nödvändig finansiering, säger vd Greg Smith.

Det totala kassaflödet uppgick till minus 3,5 miljoner kronor att jämföra med förra årets 42,9 miljoner.

Periodens nettoresultat blev minus 112,2 miljoner kronor. Förra året var motsvarande siffra minus 44,4 miljoner.

Ebitda uppgick till minus 68,4 miljoner kronor att jämföra med förra årets minus 33,7 miljoner.

Intäkterna ökade till 12,4 miljoner kronor från förra årets 5,1 miljoner.

Och Greg Smith har hopp om framtiden:

- Trots utmaningarna och förseningen av den kommersiella produktionen vid Friday så är jag mycket nöjd över det starka engagemang som vår personal uppvisat under dessa svåra tider, vi har även upplevt ett jättestarkt stöd från våra leverantörer och långivare vilket förstärkt förtroendet att vi kommer att klara dessa utmaningar och snart vara på rätt väg igen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078