23948sdkhjf

Landet får sin första fabrik för aluminiumproduktion

NEO Aluminio Colombia planerar att bygga en ny produktionsanläggning för aluminium med lågt koldioxidavtryck. Den nya anläggningen Green Aluminium Transformation Complex for Colombia (GALTCO), blir Colombias första fabrik för framställning av aluminium.

Emirates Global Aluminium (EGA), ett av Förenade Arabemiratens största industriföretag, har tecknat ett avtal med NEO Aluminio Colombia om att förse den planerade anläggningen GALTCO med sin utvecklade aluminiumsmältningsteknik. Om allt går som planerat kommer den nya anläggningen att bli Colombias första anläggning för aluminiumproduktion.

Än så länge är den nya fabriken i planeringsfasen hos NEO Aluminio Colombia, och just nu utvärderas möjligheten att bygga en produktionsanläggning med lågt koldioxidavtryck i nordvästra delen av Colombia.

Den nya fabriken planeras att drivas med vattenkraft och har som mål att nå en kapacitet på 540 tusen ton aluminium per år. Projektet är tänkt att bli hjärtat i ett nytt industriellt kluster som ska skapa flera nya jobb och ekonomiska möjligheter.

NEO Aluminio Colombia är en del av NEO-koncernen, som tillverkar aluminiumhjul och elkablar i Argentina, Brasilien och Venezuela för försäljning inom och utanför Sydamerika.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.079