23948sdkhjf

Batteritillverkaren digitaliserar för smartare produktion

INCELL International som tillverkar litiumbatterier har bestämt sig för att använda MBrain från MTEK för att digitalisera sin tillverkning.

INCELL International med huvudkontor i Sverige kommer att använda MTEK:s MBrain Factory Intelligence System för att digitalisera sitt tillverkningsflöde. Under 2021 förväntas alla INCELL:s produktionsenheter vara digitaliserade.

– Vi kommer att börja digitalisera vår produktion i Mexico, och när vi öppnar vår nya produktionsenhet i Vietnamn nästa år kommer även den att vara digitaliserad från början. Det här är en naturlig del i vår utveckling att göra produktionen mer effektiv och att öka kvaliteten på våra produkter, säger Stefan Jansson, vd på INCELL International, till Metal Supply.

MBrain är ett molnbaserat fabriksintelligenssystem som gör det möjligt för tillverkare att digitalisera och virtualisera sitt produktionsflöde över hela tillverkningsprocessen. Tillverkare kopplar samman sina processer och maskiner och kontrollerar det via MBrain. MBrain använder avancerad analys med artificiell intelligens för att analysera och förutsäga resultat för produktionsprocesser, så att kunden kan arbeta proaktivt för att uppnå förbättrad prestanda och kvalitet i fabriken.

– Vi är glada att samarbeta med MTEK för att digitalisera vår tillverkning. Med MBrain får vi nödvändiga kontrollfunktioner för att säkra kvaliteten på vår verksamhet. Dessutom ser vi stor potential att använda plattformen för att koppla ihop våra fabriker och göra vår tillverkning ännu smartare, säger Stefan.

MTEK:s vd Mattias Andersson tillägger:

– Vårt mål är att förenkla vägen till smarta fabriker genom att skapa digitala byggstenar som snabbt kan distribueras och som ger en tydlig avkastning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.113