23948sdkhjf

Ny rapport: Så hårt slår coronan på pensionerna

I en ny rapport från Skandia har bolaget räknat på hur pensionerna kommer påverkas utifrån åldersgrupp, och hur långvarig coronakrisen blir. Rapporten visar att framtida pensioner kan komma att minska med 2 000 till 7 000 kronor per månad.

De flesta svenskar önskar idag att få 80 procent av sin slutlön i pension, men som verkligheten ser ut kommer de flesta istället att få 60-70 procent av sin slutlön i pension när man räknar allmän pension och tjänstepension, säger Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

Läs också: Smart Manufacturing flyttas fram

I rapporten visar Skandia att pensionerna kan komma att minska med runt 2 000 kronor till 7 000 kronor i månaden, i jämförelse med om coronakrisen aldrig hade slagit till.

För att nå upp till sin tidigare förväntade pension innan coronakrisen, kan några extra år i arbetslivet komma att behövas, alternativt ett extra pensionssparande på 500 kronor till 3 000 kronor i månaden.

Enligt rapporten ska ett eller två extra år med en arbetstid på 75 procent kunna kompensera upp för det som förlorats under coronapandemin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125