23948sdkhjf

Så undviker du att köpa falska NSK-lager

När ett företags rykte står på spel vill inga inköpare eller konstruktörer falla i fällan och köpa piratkopierade lager. Därför delar NSK nu med sig av tips på olika sätt att identifiera kopior.

Varje år investerar NSK mycket tid i att identifiera och åtala förfalskare, men vet samtidigt att det bästa sättet att stoppa dessa verksamheter är att stoppa efterfrågan. Därför informerar företaget nu om olika sätt att identifiera och undvika att köpa kopior.

1. Använd auktoriserade källor
Att köpa från en auktoriserad NSK-källa är ett säkert sätt att garantera inköp av autentiska lager. För att verifiera en godkänd källa så kan man besöka NSK:s webbplats,

Läs också: SKF i Linköping har flyttat
där en fullständig lista över auktoriserade distrubitörer finns. Det går även att ringa NSK för att få distributörens status bekräftad.

Väljer man dock att inte köpa från en auktoriserad distrubitör, finns det flera kontroller man kan utföra för att vara säker på att lagren inte är kopior.

2. Grundläggande kontroller
Om det finns några tvivel om lagrenas äkthet kan några grundläggande kontroller hjälpa till att identifiera NSK som den ursprungliga tillverkaren. Till att börja med kan man kontrollera markeringarna. Avsaknad av markeringar är ett uppenbart tecken på att lagren är falska. Om markeringar finns så måste de kontrolleras - liknar de tillverkarens övriga markeringar, eller är de placerade på fel plats i lagret mot normalt? Båda kan peka på piratkopiering.

3. Kontrollera förpackningen
Ett annat tips när det gäller att identifiera falska lager är förpackningen. I första hand bör användare kontrollera att lagren har förpackats i lämpligt fraktmaterial. Otillräcklig eller dålig förpackningskvalitet innebär att lagren inte har levererats av NSK. Undersök dessutom pallplacering och vikten på containern och jämför tillverkarens land med leveransens ursprung. Lådans kvalitet bör också kontrolleras.

När den yttre förpackningen har tagits bort, observera själva lagerförpackningen. Liknar dessa andra förpackningar som har tagits emot tidigare? Kontrollera att askarna har rätt markeringar och att logotypen är äkta.


Båda dessa lagerprodukter är förfalskade, visar felaktig förpackning (vänster) och inga markeringar (höger)
Foto: NSK


Bilden till vänster visar en maskinbearbetad mässingshållare i ett stycke, medan fotot till höger visar en förfalskad hållare i två delar med nitar. Skillnaden i hållare kan orsaka lagerhaveri.

Läs också: NSK sparar 31 miljoner åt stålverk

Foto: NSK


Leta efter NSK Authorised Distributor-logo
Foto: NSK

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094