23948sdkhjf

Familjeföretaget investerar för kortare ställtider

Addcut, ett legoföretag med inriktning på vattenskärning, bearbetning och tillverkning av formverktyg i Smålandsstenar, investerar nu i en ny Hurco VMX42Ti.

Familjeföretaget Addcut AB med kusinerna Alexander Sköld och Jonas Sjödell i spetsen tar tillsammans med personalen ett helhetsansvar för olika projekt, hela vägen från konstruktion till produkt. Nu har de investerat i en ny maskin, en Hurco VMX42Ti, för att produktionen ska bli smidigare. Bolaget tillverkar nämligen ofta en styck av varje detalj, och då är det viktigt med korta ställtider.

– Att vi valde Hurco var just för den saken, de har en mjukvara som gör det möjligt för operatören att programmera alla körningar direkt ute vid maskinen. Vid riktigt avancerade körningar gör vi beredningen i Master CAM. På så sätt kan vi utnyttja maskinen bäst. Den står inte still när någon måste programmera i CAM utan då kan vi köra andra bitar, säger Alexander Sköld, delägare.

Maskinen levererades till Addcut från maskinleverantören Nordiska Wemag.

Den vertikala Hurco VMX42Ti med 1066x610x610 i X Y Z-slag ska ha en kraftig Big-Plus-spindel på 18Kw och 12000 varv/min. Dessutom förses maskinen med Winmax 5, dialogprogrammering och dynamisk fräsning direkt i kontrollen som direkt simuleras på dubbla 19 tums-skärmar.

Ytterliggare en anledning till varför Addcuts val föll på en Hurco, var på grund av bolagets framtidplaner på expansion.

– Närmaste åren kommer vi även att bygga ut verkstaden för satsa mer på att ta fram nya formverktyg, och då kändes Hurcon som en bra storlek med rejäla slag i alla axlarna, säger Alexander.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094