23948sdkhjf

Motala Verkstad avslutar rekonstruktion

Under påsken i år försattes Motala Verkstad Group AB i rekonstruktion, men nu är rekonstruktionen avslutad och bolaget återgår till sin normala verksamhet.

Den sista juli beslutade tingsrätten i Östergötland om det ackordsförslag som MVG tillsammans med sina borgenärer föreslagit och godkänt, vilket betyder att MVG nu kan återgå till normal verksamhet.

Läs också: Produktion i Bolidens gruva återupptagen

Det var under påsken i år som MVG försattes i rekonstruktion bland annat på grund av effekter av coronapandemin. Samtidigt försattes även tre av MVG:s dotterbolag i rekonstruktion. Åtgärderna var sprungna ur att skydda en verksamhet som har framtiden för sig, mot kortsiktiga likviditetsmässiga problem.

– Genom ett nära samarbete med våra borgenärer, kunder och leverantörer som alla stöttat processen har MVG kunnat gå ur rekonstruktionen, och står nu starkare än på länge för att möta framtiden. Bolaget har tillsammans med dotterbolagen sedan rekonstruktionsstarten aktivt arbetat tillsammans med flertalet av de viktigaste samarbetspartnerna och kunder, för att gemensamt finna åtgärder som förbättrar förutsättningarna för en långsiktig lönsamhet och positivt kassaflöde, säger Marcus Sandling, koncernchef för MVG.

MVG har under rekonstruktionsprocessen initierat en rad åtgärder för att effektivisera organisationen och dra ner kostnadsmassan. Några av dessa är fullt implementerade men arbetet kommer att fortsätta även under hösten, och detta med stor intensitet.

– Inom den närmsta tiden kommer förmodligen även resterande koncernbolag att avsluta sina rekonstruktioner framgångsrikt, varefter hela MVG koncernen är tillbaka i normal verksamhet. Med detta på plats ser vi fram emot hösten med tillförsikt, säger Marcus.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.095