23948sdkhjf

Ett nytt borr för flera metalliska material

Enligt Sandvik Coromants specialister beror förbättrad verktygslivslängd inte enbart på hur länge verktyget används, utan även på borrets konstruktion. Med utgångspunkt i den insikten utvecklade de CoroDrill® 860-DM, ett nytt borr i solid hårdmetall.

För fordonstillverkare är verktygslösningar med lång livslängd en förutsättning för högre lönsamhet i produktionen, och enligt James Thorpe, global produktchef för Sandvik Coromant, bör fördelarna med en lång verktygslivslängd inte underskattas om man siktar på att minska kostnaderna per del eller öka den övergripande produktiviteten.

– Eftersom stilleståndstid är tidsödande, stör produktionen och kostar mycket pengar, är det en självklarhet att verktygsfel bör undvikas i så hög grad som möjligt, säger James.

Det senaste borret i Sandvik Coromants sortiment har därför tagits fram för att öka verktygslängden och för att företag ska slippa stilleståndstid i produktionen.

CoroDrill® 860-GM ska lämpa sig för fordonsindustrin och allmän verkstadsindustri, men även för alla applikationer där hålkvalitet är avgörande – exempelvis inom flygindustrin, olje- och gasindustrin, kärnkraftsindustrin och förnybar energi.

Borret består av den nya sorten X1BM – ett finkornigt hårdmetallsubstrat som utvecklats specifikt för den nya produkten. Borrspetsen har en tunn PVD-film i flera skikt, förbättrade släppningsvinklar och högre ytkvalitet.

860-GM ingår i Sandvik Coromants CoroDrill-sortiment av hårdmetallborr som ska kunna användas i många olika applikationer, material och industrisegment. Till exempel kan de användas för svårbearbetat rostfritt stål, austenitiskt stål, duplexstål, grafitgjutjärn, stål med en rockwellhårdhet mellan 45 HRc och 65 Hrc, samt för mjukare och icke-järnhaltiga material såsom aluminium, koppar och mässing.

Borret ska även ha en förstärkt kärna och hörnfaser, eggpreparering för eliminerade mikrodefekter samt en dubbel styrlist för förbättrad borrstabilitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094