23948sdkhjf

Konecranes levererar två portalkranar till Louisiana

Port of South Louisiana är Amerikas största hamn för internationell handel mätt i mängden gods. Nu har man beställt två portalkranar till sin offentliga inrättning Globalplex Intermodal Terminal - beläget i Reserve i Louisiana, på den östra sidan av Mississippifloden. Med ökad genomströmning av gods och behov av effektivitet identifierade Globalplex behovet av ny, uppdaterad utrustning.

Konecranes som levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning kommer att leverera den hamnutrustning som behövs för hanteringen av de stora godsvolymerna. Utrustningen ska tåla flera år av kontinuerlig användning. 

I och med driftsättningen, som har planerats till september 2021, kommer kranarna att öka kapaciteten avseende bulkmaterial och ge mer flexibilitet för framtida hantering av containrar och projektgods. 

- Införskaffandet av dessa kranar är ett viktigt tillägg för vår hamn.Port of South Louisiana har åtagit sig att bevara och utöka sin infrastruktur för att hålla hamnen konkurrenskraftig och effektiv på den globala marknaden, säger Paul Aucoin, vd för hamnen Port of South Louisiana. 

De två nya kranarna kommer att vara Konecranes Gottwald portalkranar av varianten G HSK 6548 B med fyra linor och en maximal lyftkapacitet på 125 t. Dessa flexibla maskiner erbjuder möjligheten till fortlöpande hantering av bulkmaterial eller projektgods.

I beställningen ingår även en kabeltrumma i änden på bommen för att styra elektriska spridare för containerhantering. Lyfthöjds- och arbetsområdesassistens samt godssummering, ingår. Den senaste tekniken används för webbrapportering och fjärrskrivbordsstyrning, vilket ger ökad ergonomi, effektivitet och säkerhet i kranens drift och prestanda.

Kranarna installeras på specialanpassade portaler och kommer att använda befintliga spår. För att minimera stillestånd ingår ett reservdelspaket i beställningen, vilket gör det möjligt för hamnens egna tekniker att snabbt utföra underhåll och vissa reparationer på kranarna. 

- Vi har tagit oss tid att bygga upp en bra kundrelation och nu ser vi resultaten av det arbetet. Efter att ha arbetat två år på det här krävande projektet är det mycket tillfredsställande att uppnå det vi ville. Vi hoppas på att fortsätta samarbetet med både Port of South Louisiana och Globalplex långt in i framtiden, säger Alan Garcia, försäljningschef på Konecranes Hamnlösningar i Amerika. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.097