23948sdkhjf

Mobila lyftlösningar för industrin

GT Cranes och svenska återförsäljaren BTS Nordic AB är på plats på tyska mässan Fakuma, som tar fart idag, för att demonstrera och få besökarna att förstå fördelarna med dess lyftlösningar för verktyg och utrustning.

Metal-Supply har pratat med Philip Olsson på BTS Nordic som säger att intresset för GT Cranes lyftlösningar är väldigt stort, men eftersom plastbearbetande företag bland annat, generellt sett är vana vid att byta sina verktyg med travers eller gaffeltruck så ser en del inte behovet direkt.

– Men de som en gång köpt en mobil, fjärrstyrd kran går aldrig tillbaka till travers eller gaffeltruck igen, säger han till Metal-Supply och tillägger att de då insett detta är riktigt användbart.

BTS Nordic har varit återförsäljare för GT Cranes i Sverige, i drygt fem år. Sedan dess har de sålt både nya och begagnade kranar.

Två av GT Cranes mobilkranar är speciellt anpassade för plastindustrin. Dessa har enligt Philip Olsson en rad fördelar som har potentialen att helt förändra lyftprocessen inom polymerindustrin. Kranarna, GB750 och Minidrel 20SL_HG kommer finnas på plats i tillverkarens monter.

GB750-kranen är konstruerad för att lyfta och bära laster upp till 750 kilo. Minidrel är speciellt utvecklad för formbyte. Dess funktioner är inställda på att omdefiniera processen för formbyte. Den är konstruerad för att lyfta och bära laster upp till 2000 kilo.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078