23948sdkhjf

Investering i nytt skärsystem – ska stå starka efter coronan

Nu investerar Häfla Bruks i ett nytt skärsystem från Intercut för att möta kundernas efterfrågan på fler fria former. Dessutom är det viktigt för bolaget att stå starka under coronakrisen, och vara fullt rustade när allt börjar dra igång som vanligt igen.

Skärsystemet som Häfla Bruks beställt är en ny Messer OmniMat-maskin från Intercut. Maskinen är utrustad med dubbla plasmaaggregat som ska klara 50 mm kolstål, dubbla fasaggregat för fogberedning samt ett specialaggregat för skärning av gallerdurk, sträckmetall och lättdurk.

Bakgrunden till investeringen ligger i Häfla Bruks kunders ökade efterfrågan på produkter med unika former, och maskinen blir ett tillskott i Häflas legoerbjudande där man sedan tidigare erbjuder plåtbearbetning på legobasis.

Det här är ett sätt för oss att vidareutveckla den här typen av produkter då vi ser en ökad efterfrågan på just unika former. När man pratar sträckmetall så kan det ju dessutom vara exempelvis alluminium, och då måste man till med den här typen av utrustning, säger Anders Schön, platschef på Häfla Bruks till Metal Supply.

När det kommer till coronakrisen svarar Anders att det är viktigt för bolaget att investera, trots de tuffa tiderna.

Vi känner inte att vi behöver bromsa upp utan vi vill snarare satsa och förstärka inför framtiden. Det är oerhört viktigt för oss. Det är klart att det kommer att vara tufft framöver, men när det väl börjar dra igång igen ska vi stå rustade, avslutar Anders.


Messer Omnimat 5000 med 12 meter skärupplägg och vibrationsbord för slagghantering.
Foto: Intercut

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078