23948sdkhjf

Varsågod – gratis verktyg för spårning av Coronavirus

Safeture meddelar idag att alla företag som vill spåra anställdas potentiella exponering för Coronavirus, kan använda Safetures mjukvara gratis.

Att identifiera vilka anställda som har befunnit sig i högriskområden är avgörande för att effektivt begränsa spridningen av sjukdomen.

– Just nu befinner vi oss i ett kritiskt skede för spridningen av Coronaviruset och det är viktigt för företag att kunna identifiera medarbetare som har varit i riskområden för att begränsa infektionen och förhindra att den får fäste i den egna organisationen. Situationen förändras snabbt. Idag är det Iran och områden i Italien, men plötsligt kan helt olika platser i andra länder påverkas, säger Magnus Hultman, vd för Safeture. 

Från och med nu kan alla företag, organisationer eller myndigheter få fri tillgång till Safetures mjukvaruplattform som matchar anställdas resor och position med de platser som påverkas mest av viruset. Safeture importerar data om både genomförda och kommande resor plus mobiltelefonens position som sedan jämförs med akutella uppdateringar om var virusutbrottet är kraftigt. Detta är särskilt viktigt för stora internationella företag där exponeringsrisken är extra hög.

Läs också: Unik tjänst förhindrar spridningen av Coronaviruset

Alla anställda i företag och organisationer som använder Safetures mjukvara får också tillgång till Safetures app för att få varningar och meddelanden i sin telefon i realtid.

Programvaran är tillgänglig gratis i 40 dagar, vilket bedöms vara den kritiska tiden att agera för att begränsa spridningen av viruset. Eventuella externa kostnader i samband med import av resebokningar eller åtkomst till företagets resedata ingår inte.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125