23948sdkhjf

Björneborg Steel tar hem affärer värda 45 miljoner kronor

Björneborg Steel har vunnit ett större orderpaket till ett värde av 45 miljoner kronor.

Orderpaketet består av propelleraxlar och mellanaxlar som ska levereras komplett färdiga till slutmontage.

Björneborg Steel kontrollerar hela tillverkningsprocessen från skrotgård och stålverk till färdiga komponenter.

Detta orderpaket visar den kompetens och konkurrenskraft som Björneborg Steel har inom det marina kundsegmentet när det gäller att leverera axellinor till marina framdriftssystem.

– Orderpaketet bekräftar att våra kunder har fullt förtroende för vår leveransförmåga att leverera produkter i världsklass till denna krävande industri och det ligger också helt i linje med den 25 miljoner kronors-investering som pågår i vår långhålsborrmaskin, säger vd Leif Rosén, enligt ett pressmeddelande.

Axlarna som kan vara upp till 24 meter långa och ha en styckevikt av 40 ton, centrumborras för att ge plats åt hydraulrör som i sin tur ger möjlighet till att vrida propellerbladen och därmed effektivisera framdriften, förbättra manövrerbarheten och optimera bränsleförbrukningen på skeppen.

Komponenterna kommer produceras från 99 procent återvunnet material (skrot) som smälts om med hjälp av 100 procent fossilfri el.

När axlarna nått sin livslängd är de återigen 100 procent återvinningsbara och blir en del i den globala cirkulära ekonomin.

Björneborg Steel är en helt integrerad smedja och kontrollerar tillverkningsprocessen från skrotgård till leveransfärdig produkt.

Företaget har Nordens största smidespress för friformssmide och levererar allt från halvfabrikat till kundanpassade helhetslösningar.

De har sin kärnkompetens inom avancerad framställning av specialstål med höga renhetskrav, komplexa friformssmiden samt maskinbearbetning.

Verksamheten bedrivs i Björneborg, Sverige med global försäljning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063