23948sdkhjf

Erfaren industrikvinna tar plats i Swedish Stirlings styrelse

Valberedningen för Swedish Stirling föreslår att årsstämman i april väljer Carina Andersson som ny styrelseledamot i bolaget.

Hon har en gedigen bakgrund från svensk metallindustri och flera tunga styrelseuppdrag i svenska industribolag. Hon föreslås ersätta Benedict Morgan och Erik Wigertz i styrelsen.

Carina Andersson har en lång yrkeskarriär från svensk metallindustri bakom sig med ledande positioner i bolag som Sandvik, Ramnäs Bruk och Fagersta.

Hon har idag styrelseuppdrag i flera svenska industri- och metallföretag som bland annat Beijer Alma, Sintercast, Gränges, Systemair och BE Group.

Valberedningen föreslår också att antalet ledamöter i styrelsen minskas från dagens sex till fem ledamöter.

Läs också: Swedish Stirling tecknar avtal med sydafrikansk ferrokromproducent

Detta är ett led i Swedish Stirlings förberedelser att notera bolaget på reglerad marknad senare i år.

– Carina Andersson kommer att tillföra Swedish Stirling värdefull kompetens med sin gedigna erfarenhet och kunskaper från svensk metall- och exportindustri. Detta i ett skede då intresset för vår teknologi för att återvinna energi ur industriella restgaser har ökat dramatiskt från den globala metallindustrin det sista halvåret, säger Sven Sahle, styrelseordförande och största ägare i Swedish Stirling, enligt ett pressmeddelande.

– Jag tycker dessutom att det är självklart att ett modernt svensk industriföretag i miljösektorn har en jämn könsfördelning, i både styrelsen och företagets ledning, säger Sven Sahle.

Swedish Stirling är ett svenskt miljöteknikföretag som grundades 2008 för att vidareutveckla stirlingteknologins goda förmåga att omvandla värmeenergi till elektricitet.

Bolagets senaste produkt – PWR BLOK 400-F – är en egenutvecklad lösning för att återvinna energi ur industriella rest- och fackelgaser och omvandla dessa till 100 procent koldioxidneutral elektricitet med hög effektivitet.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125