23948sdkhjf

Swedish Stirling tecknar avtal med sydafrikansk ferrokromproducent

Swedish Stirling och en sydafrikansk ferrokromproducent har tecknat avtal avseende en energiomvandlingstjänst med installation av upp till 25 PWR BLOK 400-F (9,9MW).

Det svenska miljöteknikföretaget Swedish Stirling har tidigare offentliggjort att man tecknat ett exklusivitetsavtal med en av Sydafrikas största ferrokromproducenter om att slutförhandla en installation av en energiomvandlingstjänst med PWR BLOK.

Parterna har nu undertecknat avtal (Energy Conversion Service Agreement) som innebär att Swedish Stirling ska leverera en energiomvandlingstjänst med upp till 25 PWR BLOK (9,9 MW) i Sydafrika.

Exakt antal PWR BLOK kommer att fastställas när de tre första enheterna är driftsatta och den exakta mängden restgas från anläggningen fastslagits.

En fullt utbyggd anläggning med 25 PWR BLOK uppskattas ge Swedish Stirling årliga intäkter på 40 miljoner kronor.

Läs också: Erfaren industrikvinna tar plats i Swedish Stirlings styrelse

Enligt avtalet ska första PWR BLOK driftsättas den 31 maj 2021. Avtalet löper under åtta år från att anläggningen är fullt utbyggd med de antal PWR BLOK som parterna kommer överens om.

Verksamheten kommer att ägas och drivas av ett för ändamålet särskilt bildat dotterbolag som Swedish Stirling kommer att kontrollera.

Swedish Stirling är ett svenskt miljöteknikföretag som grundades 2008 för att vidareutveckla stirlingteknologins goda förmåga att omvandla värmeenergi till elektricitet.

Bolagets senaste produkt – PWR BLOK 400-F – är en egenutvecklad lösning för att återvinna energi ur industriella rest- och fackelgaser och omvandla dessa till 100 procent koldioxidneutral elektricitet med hög effektivitet.

Swedish Stirling är listat i Sverige på NGM Nordic SME.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.113