23948sdkhjf

Väderstad finalist i IVA:s företagstävling Smart industri

Jordbruksmaskintillverkaren Väderstad har utsetts till en av fem finalister i IVA:s (Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien) företagstävling Smart industri.

Tävlingen belönar företag som tar tillvara digitaliseringsmöjligheter på ett innovativt sätt med tydliga resultat. Vinnaren utses vid ett publikt seminarium på IVA i Stockholm den 5 februari.

Familjeföretaget Väderstad är sprungna ur det östgötska lantbruket. Idag är företaget ett av världens ledande inom jordbearbetning och sådd med över 1 500 medarbetare över hela världen.

Företagets maskiner och metoder har varit banbrytande i generationer och det är inte första gången som Väderstad uppmärksammas för sin innovativa förmåga.

Läs också: VR-glasögon nytt verktyg för lackprogrammerare i Väderstad

– Vi är mycket stolta och glada över nomineringen som är ett bevis för vår starka innovationskraft med förmåga att omsätta idéer till effektiva lösningar, säger Mats Båverud, koncernchef och vd för Väderstad Group, enligt ett pressmeddelande.

I slutet av 2019 mottog Väderstad det prestigefulla priset Machine of the Year för innovationen WideLining. Priset delades ut på Agritechnica, som är världens största jordbruksmässa.

Läs också: Bufab gör affär med ny kund

Smart industri instiftades av Siemens, Teknikföretagen och IVA år 2016 i syfte att stimulera företags digitala transformation genom att lyfta fram goda exempel. Finalister och vinnare utses av en jury bestående av högt uppsatta representanter från industrin och akademin.

Väderstad är familjeägt och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Företaget finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2018 hade Väderstad 1 400 medarbetare och omsatte tre miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.156