23948sdkhjf

Plåttillverkaren Jobro köps upp

JCE förvärvar Jobro, tillverkaren av prototyper och lågvolymserier av komplexa plåtdetaljer i Sverige, av Fouriertransform samt övriga ägare.

Ambitionen är att expandera verksamheten och bli Europas ledande prototyp- och lågserietillverkare av komplexa plåtdetaljer.

Jobro är en helhetsleverantör med djup kunskap inom materialteknik, verktygsmakeri och produktionsteknik. Genom korta ledtider och hög produktkvalitet har bolaget utvecklats till en ledande leverantör av prototyper och korta serier av komplexa plåtdetaljer.

Bolaget har idag 120 anställda och omsatte under 2019 cirka 180 miljoner kronor.

Jobro servar kunder inom fordonsindustrin, byggsektorn, flygindustrin och den tyngre tillverkningsindustrin.

Tillverkningen sker i både Ulricehamn och Jönköping där bolaget har kontor och produktionsanläggningar.

Läs också: "Det var en större oro för konjunkturen i höstas."

– Jobro har med sin unika kompetens inom verktygsmakeri och produktionsteknik i kombination med förmågan att hantera stora och komplexa projekt blivit en ledande leverantör av prototyper och korta produktionsserier, säger Carl Backman, vd för JCE, enligt ett pressmeddelande.

– Efterfrågan på prototyper och kortare serier ökar drivet av att marknaden efterfrågar fler varianter, kortare cykler, mer komplexa produkter och ökade kvalitetskrav. För att möta denna efterfrågan krävs duktiga leverantörer likt Jobro, säger Carl Backman.

– Med JCE som nya ägare till Jobro får vi en stabil och långsiktig ägare med lokal förankring och en sund inställning till företagande vilket skapar trygghet både gentemot våra medarbetare och kunder, säger Ulf Wilhelmsson, vd för Jobro.

– Detta ger oss en bra plattform för att fortsätta den förändringsresa som företaget befinner sig i med att fortsatt vara en ledande leverantör av högkvalitativa prototyper och parallellt utveckla verksamheten för serietillverkning i små volymer, säger Ulf Wilhelmsson.

JCE är ett privatägt, diversifierat investmentbolag med säte i Göteborg.

JCE startades 1971 och har idag via sina innehav drygt 5 000 anställda runt om i världen. JCE investerar både i noterade och onoterade bolag och har en bred investeringsportfölj med företag bland annat inom IT-tjänster, mjukvara och tillverkning.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Tipsa en kollega

0.094