23948sdkhjf

"Vi har en kraftigt ökad efterfrågan hos en redan stor kund"

Augustssons Beslagsindustri är ett familjeföretag med anor från 1946.

Basen är i småländska Vetlanda.

Nu maskininvesterar de i verksamheten genom att köpa in en Kitamura HX500iG.

– Den största orsaken till investeringen är en kraftigt ökad efterfrågan hos en redan stor kund. Dessutom öppnar denna investering upp för fler affärer inom bearbetning, säger företagets vd Niclas Petersson till Metal Supply.

Augustssons Beslagsindustri grundades av den nuvarande ägaren Sivert Augustssons far och farbror Alvar och Sven Augustsson med tillverkning av karbinhakar och beslag.

Sivert övertog företaget 1986 och då ändrades inriktningen till enbart legotillverkning.

Idag är de strax över 40 personer som arbetar inom företaget, med 4 500 kvadratmeter produktions- och lagerlokal till sitt förfogande.

– Vi investerar otroligt mycket här i verksamheten. Investeringarna varje år motsvarar ungefär 20 procent av omsättningen, säger Niclas Petersson till Metal Supply.

– Vi föredrar att se mer långsiktigt på företagande. Det har blivit en sjuka med den här kortsiktiga kvartalskapitalismen som råder nu, säger Niclas Petersson.

Augustssons Beslagsindustri svarvar, fräser, kapar, stansar och monterar.

Den stora specialiteten är att jobba i aluminium, men de har även lång erfarenhet av järn, rostfritt, plast och mässing.

En annan stor styrka är en gedigen erfarenhet av kundunik montering och packning med avrop och lagerhållning.

De arbetar med stora som små kunder. Inställningen är att även små kunder kan bli stora.

Exempel på kunder idag är Hydro, Ewellix och Swedish Match.

Augustssons Beslagsindustri samarbetar med flera olika ytbehandlare får att kunna leverera en helt färdig produkt till kund.

För att korta ner och effektivisera uppstart av nya jobb så tillverkar de alla sina egna fixturer och verktyg i egen verktygsavdelning.

Företaget har märkt av en svagare efterfrågan.

– Det har skett en försämring. Orderingången har minskat markant jämfört med för ett halvår sedan, säger Niclas Petersson.

– Samtidigt har vi mycket fler förfrågningar än tidigare. Det är så det brukar se ut när efterfrågan går ned, säger Niclas Petersson.

Maskinen är såld och installerad av Edströms Maskin. Driftsättning och inkörning kommer att genomföras den närmaste tiden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.235