23948sdkhjf

De kan bli premiärvinnare av Elmia Spark Award

Av tusentals företag och organisationer återstår nu endast 15.

På Elmiadagen den 21 januari avslöjas vilka tre av dem som blir de första vinnarna av Elmia Spark Award ­ – det särskilda priset för bästa utställare på Elmias mässor 2019.

– Med det här priset vill vi lyfta goda exempel och skapa förebilder. Duktiga utställare stärker mässorna och sporrar övriga utställare till att använda mässmediet fullt ut, säger Lotta Frenssen, vd för Elmia, enligt ett pressmeddelande.

Elmia har tillsammans med mässutbildningsföretaget Fairlink instiftat priset Elmia Spark Award för att uppmärksamma de tusentals utställande företag och organisationer som varje år kommer till Elmia.

Nu är juryns arbete avslutat och på Elmiadagen den 21 januari avslöjas vinnarna av ära och värdefulla priser i de tre kategorierna Årets publikdragare, Årets nytänkare och Årets hållbarhetstänk.

– Jag kan lova att vi har tre värdiga och inspirerande vinnare. Alla nominerade har hållit hög klass och i några fall krävdes det målfoto för att skilja dem åt, säger Mikael Jansson, vd för Fairlink, som lett juryarbetet.

Elmia har sedan starten för snart 60 år sedan utvecklats till en av mässbranschens största aktörer i Norden.

Elmia Wood, Elmia Subcontractor och Elmia Husvagn Husbil är exempel på mässor som hör till sina respektive branschers största arenor i världen, Europa och Norden.

Bland andra storheter märks världens största digitala festival, DreamHack, som arrangeras på Elmia två gånger varje år.

Bland de nominerade företagen som tävlar om Elmia Spark Award finns såväl stora som mindre företag inom många olika branscher som deltagit på det gångna årets mässor.

­– Gemensamt för alla mässor på Elmia är att det alltid är hög kvalitet på utställningarna. Mässorna står för innovation och nytänkande, allt det som skapar och utvecklar goda affärer, säger Lotta Frenssen.

Förutom prisutdelningen bjuder Elmiadagen på mingel, musikunderhållning, frukost och en morgonsoffa på temat ”Samverkan ger utveckling”. I diskussionen deltar samverkande företagen Elmia, Jönköpings Kommun, Jönköpings Kommuns Fastighetsutveckling och FC Gruppen.

Här är de nominerade till Elmia Spark Award 2019.

Årets hållbarhetstänk/Sustainable Exhibitor of the Year: Utställare som genom hela sitt deltagande har haft ett medvetet och konsekvent hållbarhetstänk som dessutom resulterat i ett högt ROE ((Retorn on event).

Cooler Master (DreamHack Winter)

OK Q8 (Elmia Lastbil)

Naturbruksförvaltningen Västra Götaland (SkogsElmia)

Stadler (Elmia Nordic Rail)

Sydved (SkogsElmia)

Årets nytänkare/Innovator of the Year: Utställare som använt mässmediet på ett både kreativt och nydanande sätt med ett högt ROE (Retorn om event) som resultat.

Gnosjö Automatsvarvning (Elmia Subcontractor)

HP (DreamHack Winter)

Lenovo (DreamHack Winter)

Pandrol (Elmia Nordic Rail)

Weland (Elmia Subcontractor)

Årets publikdragare/Crowd Magnet of the Year: Utställare som genom att arbeta aktivt med inbjudningar både har fått många besökare att komma till mässan samt till den egna utställningen.

ATA Hill & Smith (På Väg)

Svenska Jägareförbundet (Elmia Game Fair)

Kabe (Elmia Husvagn/Husbil)

Monster (DreamHack Winter)

Schunk (Elmia Automation)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093