23948sdkhjf

Dubbel affär till AP&T

AP&T levererar presshärdningslinjer till Unipres i Storbritannien och Frankrike.

Japanska Unipres förser många av världens stora biltillverkare med karossdelar i pressad plåt.

Nu har den globalt verksamma koncernen valt att investera i två kompletta presshärdningslinjer från AP&T.

Den första av de två linjerna tas i drift vid Unipres brittiska tillverkningscenter i Sunderland i början av 2020. Den andra linjen ska levereras till koncernens franska anläggning i Biach Saint Vaast sommaren 2020.

– AP&T:s tillförlitliga teknik, deras långa erfarenhet av presshärdning och möjlighet att erbjuda snabb service, är några av de viktigaste skälen till att vi valt att samarbeta med AP&T, säger Ryoji Maeda, Senior Vice President, Advanced Engineering Development Center, Unipress R&D, enligt ett pressmeddelande.

– Vi är förstås väldigt glada över att vi fått förtroendet att ta fram kompletta lösningar som möter Unipres högt ställda krav på korta cykeltider och långt driven automatisering, säger Peter Robisch, Technical Sales Manager på AP&T.

– Båda linjerna har ett avancerat teknikinnehåll. Till exempel sker alla byten av verktyg och gripdon helt automatiskt. Linjerna är också utrustade med sofistikerad processövervakning, som säkerställer en hög och jämn kvalitet på de tillverkade delarna, säger Peter Robisch.

AP&T:s affärsmodell – One Responsible Partner – som innebär att man tar totalansvar för den kompletta produktionsutrustningen och har all kompetens i huset, spelade också en viktig roll i upphandlingen.

Liksom att AP&T arbetar globalt och kan erbjuda service och reservdelsförsörjning där kunderna har sin verksamhet.

AP&T har hittills levererat och installerat fler än 120 presshärdningslinjer världen över.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094