23948sdkhjf

Lidköpings Mekaniska Verkstad får ny ägare

Motala Verkstad Group (MVG) är en verkstadskoncern med kärnkompetens för bearbetning, tillverkning, avancerad svetsning och kvalificerat montage av tunga och medeltunga industriella system och produkter.

Företaget har även en väletablerad serviceverksamhet inom bland annat marin, hydro, energi och industri.

MVG har sex tillverkande verkstäder (Motala Verkstad, Sjölanders i Västerås och Blue Future i Kristinehamn) och två serviceanläggningar (Blue Future i Kristinehamn och i Jokkmokk).

För att möta marknadens växande krav på en aktör med såväl avancerad kompetens och omfattande kapacitet arbetar företaget efter en tillväxtstrategi som innefattar såväl organisk tillväxt som förvärv.

Som ett led i förvärvsstrategin förvärvades Lidköpings Mekaniska Verkstad (LMV) den 20 december av Norekon Invest.

Detta gör att bådas marknadspositioner stärks och flyttas fram, då MVG ser ett flertal synergieffekter som kommer att gynna såväl företagets två verksamheter som kunderna.

Läs också: Motala Verkstad avslutar rekonstruktion

LMV kommer att fortsätta verka i sina befintliga lokaler och behålla sitt namn, dock bereds båda möjligheten att internt hantera stora och komplexa uppdrag på flera verkstäder för att optimera kvalitet och produktionshastighet.

– LMV har under senare tid påbörjat en förändringsprocess innebärande en utökning av kundbasen och start på ett investeringsprogram. Det är mycket glädjande att MVG vill ta över stafettpinnen och påskynda denna utveckling, säger Inge Karlsson, styrelseordförande i LMV, enligt ett pressmeddelande.

– Att komma in i en större koncern som precis som vi är anrika känns riktigt bra. Det ger oss en stabilitet samtidigt som vi kan växa på ett för oss naturligt sätt. Dessutom vill vi ju vara verksamma precis där vi är, och samtidigt kunna attrahera uppdragsgivare utanför vårt tidigare upptagningsområde, säger Patrik Kåhre, som är vd på LMV.

Läs också: De säkrar produktion och arbetstillfällen i Motala

– Dessutom får vi tillgång till en del kompetenser som vi inte haft tidigare, vilket jag menar kommer att vara klart positivt för oss och våra kunder.

– Det är vår övertygelse att LMV passar väldigt väl in i den tillväxtstrategi vi följer. Dessutom menar vi att tidpunkten är väldigt väl avvägd kopplat till marknadens nuvarande och framtida syn på aktörer inom vår bransch. Man vill helt enkelt ha en leverantör som besitter både stora resurser och processer som är såväl välbeprövade och högkvalitativa, säger Albert Elfström, styrelseordförande för Motala Verkstad Group.

– I likhet med oss bär LMV dessutom på en stolt och anrik historia som vi avser att förvalta väl.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Tipsa en kollega

0.187