23948sdkhjf

SSAB:s plåt sparar tid i LMV:s verkstad

SSAB Multisteel SN är en plåt med många ansikten. Produkten ska klara att möta fyra olika stålsorter vilket i sin tur ska reducera behovet av olika material i lagret. Ett företag som testat Multisteel och som upplevt en tidsbesparing i verkstaden är Lönneberga Mekaniska Verkstads.

Lönneberga Mekaniska Verkstads, LMV, är ett familjeägt verkstadsföretag som arbetar med stålkonstruktioner, svetsning, legotillverkning, byggnadssmide, flervåningsstommar, broar, bockning, svarvning och fräsning. Efter många propåer och förhandlingar testade de för en tid sedan SSAB Multisteel SN, och företaget blev väldigt nöjda med resultatet.

Min verkstadschef kom in till mig och berättade att de inte längre behövde rikta de skurna delarna till en konstruktion. Vi kunde gå direkt från skärning till svetsning och montering vilket sparade oss en hel del tid, berättar Ulf Persson, platschef på LMV.

Att det just blev SSAB Multisteel berodde på flera anledningar, dels att det vid tillfället fanns tillgänglig kapacitet i SSAB:s stålverk i Brahestad i Finland. Produkten passade även bra in som alternativ till den ordinarie stålkvalitén och enligt SSAB kännetecknas Multisteel av en fin planhet och att den alltid lagras inomhus.

Vi såg en möjlighet att tillfredsställa ett behov så det var spännande att se vad kunden tyckte. Vi visste ju att produkten var bra och att kunden sedan själv insåg fördelen gjorde ju inte saken sämre, säger Niklas Karlsson, ansvarig säljare på SSAB.

Leveransen av stålet skedde via Tibnor, ett av SSAB:s dotterbolag, och tack vare den nära kontakten mellan bolagen ska affärerna flyta på smidigt.

Vi har levererat olika material till Lönneberga Mekaniska under en rad år och med Multisteel kan vi enklare möta flera standarder med ett material. Bra för vår affär och enkelt för kunden att beställa, säger Henrik Nické Gustavsson, ansvarig säljare på Tibnor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.13