23948sdkhjf

Keycast Kohlswa köps upp

Stavanger Steel Industries växer genom att förvärva Keycast Kohlswa.

Keycast Kohlswa gjuter stål och är baserat i Kolsva som är en tätort i Köpings kommun i Västmanland.

Köparen Stavanger Steel Industries har en tydlig vision och målbild om att bygga och utveckla den ledande totalleverantören av stålgjutgods och rostfritt smide.

Keycast Kohlswa ses som en toppleverantör inom sitt gebit. Företaget ska nu utvecklas till marknadsledande i Europa, är tanken.

Stavanger Steel Industries har sedan tidigare produktion av handformat stålgjutgods i Norge och Sverige.

Att nu även kunna erbjuda sina kunder skalformning som produktionsmetod kompletterar erbjudandet till kunder på ett bra sätt.

Handformning lämpar sig vid produktion av komplexa detaljer och mindre serier samtidigt som skalformningen lämpar sig för produktion av detaljer som även ställer krav på goda toleranser, fina ytor och lite större serier.

– Genom att bli del av Stavanger Steel Industries med industriella huvudägare som är både långsiktiga och solida ser vi mycket positivt på framtiden. Det är en koncern med stor kompetens där vi fortsätter utvecklingen av Keycast Kohlswa, säger Keycast Kohlswas vd Mårten Lund, enligt ett pressmeddelande.

– Tillsammans blir vi ännu starkare och därigenom kan vi erbjuda våra kunder den bästa helhetslösningen, säger Mårten Lund.

Helt unikt för Keycast Kohlswa är att man som skalformningsgjuteri producerar komplexa detaljer som väger upp till 350-400 kg.

– Detta förvärv ger betydande synergier och möjligheter för våra kunder, anställda och leverantörer, säger Stavanger Steel Industries vd Rasmus Nordbø.

– Det här skapar möjligheter för våra kunder att kunna producera allt ifrån prototyper, förserier, upprampning och volymproduktion, och samtidigt kunna erbjuda en flexibilitet och säkerhet genom produktion på flera ställen vilket vi ser som en stor och unik fördel, idag och i framtiden, säger Rasmus Nordbø.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.409