23948sdkhjf

Concentric tar en affär hos en global tillverkare

Concentric har fått en order på elektriskt drivna och kontrollerbara vattenpumpar från en global tillverkare av lastbilar och bussar.

Vattenpumpen ska användas för temperaturkontroll på batterier och annan elektronik på kundens nya medelstora elektriska lastbilar.

Denna nya pump använder en större elektrisk motor än Concentrics andra elektriska pumpar med en nominell effekt på 600W och kan därmed ge starkare flöde och tryck.

Produktion kommer att påbörjas under 2021 och kontraktet sträcker sig till 2025 med ett total försäljningsvärde som uppskattas till 150 miljoner kronor.

David Woolley, vd för Concentric, säger:

– Concentric kan erbjuda tillverkare av eldrivna kommersiella fordon ledande produkter som är både tillförlitliga och har hög energieffektivitet. Energieffektivitet är viktigt eftersom pumpen kräver mindre energi från batteriet och därmed ökar fordonets räckvidd.

Concentric har en global närvaro med tillverkning i Storbritannien, USA, Tyskland, Sverige, Indien, Kina och Argentina.

Företaget erbjuder motorprodukter som smörjmedels-, kylmedels- och bränslepumpar, hydraulikprodukter som omfattar kugghjulspumpar och hydraulaggregat, och även flertalet lösningar för den snabbt växande marknaden för el- och hybridfordon.

Koncernen har en omsättning om cirka 2,4 miljarder kronor och har cirka 1 000 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111