23948sdkhjf

Liedholms Maskinteknik växer kraftigt

För att möta en ökad förfrågan på sina tjänster har Liedholms Maskinteknik i Helsingborg investerat i en ny robotcell för svetsning i rostfritt material.

Liedholms svetsar i en mängd olika legeringar som till exempel 1.4547 (254SMO) och 1.4410 (Superduplex).

Den nya svetsroboten är av märket Yaskawa och har paletter för minskade ställkostnader då de kan rigga under pågående körning. Detta innebär också att det går att köra obemannat vissa tider.

Liedholms har även investerat i en Hyundai-Wia KH-1000 bearbetningsmaskin för fräsning. Det är en horisontell flerop med palettstorlek 1000 x 1000 mm. En stabil maskin med maxvikt på bord 3000 kg och palettväxlare för möjlighet att köra obemannat vissa tider.

Liedholms har under de tre senaste åren kraftigt ökat sin omsättning. År 2016 hade företaget en omsättning på drygt 50 miljoner kronor och för år 2019 pekar siffrorna mot att landa runt 300 miljoner kronor.

Det är framförallt svetsade produkter till marin industri som har stått för den största delen av ökningen men företaget växer även inom andra segment så som livsmedel och energi.

– Detta är resultatet av en långsiktig strategi som påbörjades redan 2012 då företaget förvärvades av Sundets Industrier, säger vd Tony Ståhlgren, enligt ett pressmeddelande.

– Vi har hela tiden vetat att vi har rätt kompetens och vi har satsat mycket på utbildning av personal och framtagande av nya svetsprocedurer för att klara att svetsa i fler materialkvaliteter när kraven från kunderna ökar.

– Vi hjälper även våra kunder att konvertera produkter från europeisk svetsstandard EN13445/PED till amerikansk svetsstandard ASME/ASME U och vi ser en stor ökning även inom detta område.

Investeringarna har duggat tätt de senaste åren och i maskinparken hittar man bland annat en kragningsmaskin från T-drill för att kraga rörstutsar. Denna process säkrar upp svetsning och minskar riskerna för spaltkorrosion vid svetsning av rörstutsar på rör.

Idag är Tony Ståhlgren huvudägare av bolaget och han ser med tillförsikt på framtiden.

– Vi nöjer oss inte här utan har fortsatt att satsa framåt genom att anställa ny personal inom bland annat konvertering av EN-produkter till ASME samt personal som jobbar med teknisk dokumentation. Spårbarhet och uppföljning är en mycket viktig del av vår process, avslutar Tony Ståhlgren.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078