23948sdkhjf

Svetsaren och laserskäraren blir en familj

Liedholms Maskinteknik i Helsingborg förvärvar Laserstans TechPro i Svedala.

Vi ringer upp Esbjörn Säiner som är Order group manager på Liedholms.

– Vi tajtar upp vårt samarbete ytterligare. Det är en befintlig leverantör men nu kommer vi ännu närmare varandra. Vi kan korta ledtider och få ner kostnader. Det är egentligen de största fördelarna för kunderna. Det blir mer transparent mellan oss när vi blir en familj. Då har man möjlighet att se över interna procedurer och förbättra dem och det kommer i slutänden att gynna kunderna, säger han till Metal supply och fortsätter:

– Vårt gemensamma erbjudande blir starkare. Vi kan ta nya typer av jobb. Vi utnyttjar bådas specialkompetenser på ett bra sätt. 

För Laserstans TechPro legotillverkar stålprodukter och har laserskärning och kantbockning som specialitet. De erbjuder också tjänster som svetsning, svarvning, fräsning, ytbehandling och montage för att kunna erbjuda kompletta lösningar.

Företaget har en modern maskinpark med flera fiberlasermaskiner utrustade med automatiserad höglager och plockautomation. I över 40 år har de varit ett av de ledande företagen i södra Sverige inom laserskärning. Varje år förädlas några tusen ton plåt. 

Liedholms är specialiserade på avancerad svetsning.

Esbjörn Säiner berättar att Liedholms visserligen hade skärmaskiner för många år sedan.

– Men vår styrka är svetsning och den typen av projekt. Då känns det också bra att få in den kompetensen i huset. Det är en trygghet för oss. De har koll på den delen och vi kan fokusera på våra delar. Tillsammans förstärks vi. Det gäller åt andra hållet också. De gör en del svetsning idag men med oss får de en helt annan kompetens i svetsning. Det är att ge och ta från båda håll.

Personalen i båda företagen kommer att fortsätta arbeta som tidigare. Men de kan komma behöva bli fler.

– Det är förhoppningen, absolut. Det totala erbjudandet blir större.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063